Casper Beukema

Therapeut Casper BeukemaVan jongs af aan ben ik altijd al geïnteresseerd geweest in gezondheid en kruiden. Na een sabbatical in Australië wist ik dat ik ook voor mijn beroep hier iets mee wilde doen. Mijn keukenkasten stonden inmiddels vol met kruiden, superfoods en mijn logeerkamer was omgedoopt tot een komboecha brouwerij. Niet veel later kwam in contact met een arts die acupunctuur beoefende. In de wachtkamer lag een tijdschrift van orthomoleculaire geneeskunde. Ik had er nog nooit van gehoord maar het was exact wat ik al jaren deed voor mezelf en anderen. Ik was helemaal verkocht. Cursussen, opleidingen, seminars, boeken en tijdschriften. Ik ging er helemaal voor. Na 6 jaar deeltijd studeren begon ik in 2014 met mijn praktijk Food4Medicine. Momenteel werk ik naast therapeut als productadviseur in een adviesdrogisterij. In 2015 begon ik ook met lesgeven voor verschillende opleidingscentra zoals Natura Foundation en Hamel College en schrijf ik af en toe een artikel voor een vaktijdschrift. Naast orthomoleculaire therapie heb ik een specialisatie in de k-PNI. K-PNI staat voor klinische psychoneuroimmunologie Deze specialisatie stelt me in staat verder te kijken dan voeding en suppletie en geeft me inzicht in de onderlinge wisselwerking tussen onze lichaamssystemen en de psyche.

Persoonlijk voel ik me een enorme geluksvogel dat ik dit vak kan uitoefenen. Het is inspirerend om mensen te zien opknappen die eigenlijk vanuit het reguliere circuit of vanuit andere behandelvormen geen hoop op verbetering meer hebben. En als ik één ding heb geleerd uit mijn studie en ervaring als therapeut is het het volgende: “behandel nooit het symptoom maar de oorzaak”. Wanneer je een aandoening bij de wortel uittrekt gaan de klachten mee.
Ik werk nooit met vaste protocollen. Iedereen is anders en iedereen verdient een andere benadering van zijn of haar klachten. Dat maakt het voor mij als therapeut uitdagend om samen met jou te kijken naar de beste behandelmethode.

Tot ziens in de praktijk!

Casper Beukema

 

© Copyright - food4medicine.nl