k-PNI

De klinische Psycho Neuro Immunologie is een wetenschap die de wisselwerking tussen ons lichaam en geest onderzoekt. De psyche heeft direct invloed op ons immuunsysteem, onze stofwisseling en omgekeerd. De k-PNI stelt dat flexibiliteit de basis is van een goede gezondheid. Er zijn volgens de k-PNI drie soorten flexibiliteit.

Immunologische flexibiliteit
Dit is het vermogen van ons immuunsysteem om op tijd actief te worden en weer te kalmeren. Dit spaart enorm veel energie en het voorkomt dat we een chronisch actief of juist een te zwak immuunsysteem krijgen.
Metabolische flexibiliteit
Als je metabool flexibel bent, kan je lichaam makkelijk omschakelen naar suiker, vet of eiwit als energiebron. Hierdoor kun je uren zonder honger functioneren en je toch heel fit voelen. Is je lichaam niet metabool flexibel, dan is het gevolg een energietekort en een verhoogde kans op veel aandoeningen.
Psychologische flexibiliteit
Kortdurende stress is gezond. Het zorgt ervoor dat we alert blijven en op tijd een kans zien en kunnen benutten. Chronische stress stuurt het lichaam in de war en zet ons in een afbraakstand. Psychologische flexibiliteit is verandering toelaten en op tijd weer ontspannen na een drukke periode.

Samengevat kun je ze opsommen als:
– stabiele bloedsuikerspiegel
– goed werkend immuunsysteem
– stressbestendigheid

Tijdens de behandeling geef ik je advies hoe je kleine aanpassingen in je levensstijl kunt maken en help ik je patronen te doorbreken die je gedurende de jaren hebt ontwikkeld. Kleine stappen geven grote resultaten.

© Copyright - food4medicine.nl